Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Із Донбасом складніше. За донецьким угрупованням тил близько 7 тисяч кілометрів росії, тобто досить складно відсікти певні логістичні ланцюжки, але також можливо», - зазначає Роман Світан.

За його словами, після того, як ЗСУ знищать херсонське та кримське угруповання, звільниться певна кількість військ і далі можна буде продовжувати рух на Луганськ та південніше у бік Таганрога.

Тобто, пояснює експерт, доведеться зайти на російську територію, і це оптимальний варіант. Як він розповідає, після цього все донецьке угруповання разом з Маріуполем опиниться в котлі притиснутим до Азовського моря, ми його відсічемо і тоді з ним розберемося.

«Така послідовність найоптимальніша, виходячи з мінімальної кількості військ. Але якщо у нашого військового керівництва є своє бачення і вони бачать більшу кількість військ, то це можна виконати і у зворотній послідовності, але оптимально, звичайно, так: спочатку Крим, потім Донбас», - робить висновок Роман Світан.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ підготували для росіян узимку ще кілька гарячих «котлів».

Також Знай.ua писав про те, що Україна тепер не має обмежень щодо відстані ударів по росії.