Про це він розповів на каналі «My.ua».

Як зазначає експерт, щодо оцінки російсько-української війни варто лишень поглянути на те, про що каже Королівський Об’єднаний інститут оборонних досліджені, адже 90% його висновків просто вражають. Зокрема, констатує він, сам путін радше орієнтувався на те, аби зруйнувати нашу військову ієрархію всередині, коли у перші 2-3 дні особисто записував звернення до вищого генералітету України, де просив скласти зброю, використовуючи психологічно-інформаційний тиск.

«І до честі українських генералів, до честі топменеджерів ЗСУ, цього не сталося. Якщо би уявити цю ситуацію у 2013-2014 роках, коли не було кому не було кому захищати Крим, Схід України, коли феномен добробатів був, це інша реальність зараз у 2022 році. І тоді, коли мені кажуть, що ми знову були не підготовлені до війни (а лунають такі думки, що Зеленський нас не попередив, чому ми знову не готові, ми не сформували плани, не сформували запаси), то ви глибоко помиляєтесь», - констатує Олег Постернак.

За його словам, саме у цьому звіті і були дані про необхідність забезпечення потужностей Збройних сил України, бо фактично очікували цього удару. Тобто, пояснює політтехнолог, нам у перші дні війни вдалося зберегти повністю систему матеріального забезпечення і особовий склад у більшій мірі.

«І росіянам не вдалося досягти своєї цілі. Хоча треба сказати, що росіянам вдалося на перших порах подавити систему ПВО на Київщині, власне вони висадити свій десант у Гостомелі, але там їх зустріли так само швидко і оперативно, як вони приземлились і відправилися в небо», - констатує Олег Постернак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у США вкотре розповіли про завершення війни, але у Кремлі ще не готові до такого кроку.

Також Знай.ua писав про те, що Малишев повідомив, як війна вплинула на реформи в Україні.