Про це він розповів на каналі «My.ua».

За словами експерта, певна пауза у війні уже відбулася. Зокрема, зазначає він, це було тоді, коли з’являлася інформація про те, що Україна має сісти за стіл переговорів, що треба дати якісь гарантії безпеки росії. На думку політтехнолога, у такому разі можна переслати росії Будапештський меморандум як гарантії. Але загалом, констатує він, було певне вичікування, можливо, нас би схилили до переговорів, тому противник і чекав.

«Зараз цієї паузи немає, але їх стримують 2 речі. По-перше, вони зараз десь приблизно 40-50 ракет різних типів на місяць виробляють, а стріляють вони по нас десь 70-90 ракетами за одну добу. Тобто вони накопичують необхідне для масованого удару десь за тиждень, 10 днів», - зазначає Олександр Кочетков.

А далі, продовжує він, росіяни чекають холодів, тому що тоді руйнування енергетичної інфраструктури завдадуть нам найбільшої шкоди. Тобто, пояснює експерт, росіяни використовують саме момент, коли у нас за прогнозом погоди йде похолодання, і проводять масований ракетний обстріл, пускають 70-80 ракет.

«Але поки що нічого принципово нового вони зробити не можуть, а ми, навпаки, покращуємо ситуацію: і поступають нові протиракетні комплекси, і постійно відбувається навчання. Тобто рівень нашої протидії ракетам зростає і часом досягає якихось фантастичних, неймовірних показників, більше, ніж 90%. Це більше, ніж навіть гарантують виробники цього протиракетного обладнання, ми перевершуємо це», - підкреслює Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ готують четвертий масштабний контрнаступ на новому напрямку.

Також Знай.ua писав про те, що у Великій Британії назвали умови появи в Україні ракет великої дальності.