Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає експерт, нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заблокував виділення чергової фінансової допомоги Україні у розмірі 18 мільярдів євро, але стало відомо, що Віктор Орбан змінив свою позицію.

«Змінив він свою позицію не просто так. Як пряник Угорщина отримала розблокування так званого ковідного фонду у розмірі 6,1 мільярда євро та всеєвропейського гранту на суму 1,3 мільярди євро. Як казали би у нас раніше, бабло перемогло зло», - пояснює Руслан Бізяєв.

За його словами, Угорщина, використовуючи свою географічну та політичну позицію у Європейському Союзі, намагається балансувати між москвою з одного боку та Брюсселем, Берліном і Парижем з іншого. З адміністрацією Байдена, додає політолог, у Віктора Орбана досить погані стосунки, м’яко кажучи, тому основним донором угорської економіки продовжує бути Європейський Союз.

«З іншого боку, Угорщина вкрай зацікавлена в тому, щоби отримувати дешеві російські енергоресурси, що вона, в принципі, і робить навіть після 24 лютого. Так, у перспективі Орбан хоче стати східноєвропейським Ердоганом, отримуючи певні економічні та політичні преференції у цьому протистоянні», - зазначає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський розповів про повторний наступ на Київ та евакуацію.

Також Знай.ua писав про те, хто з безробітних насамперед потрапить під хвилю мобілізації в Україні.