Про це вона розповіла у програмі «Культ особистості».

«Перший рівень – це є дійсно інформаційний, люди дуже мало знають, які в них є можливості. Наприклад, раніше люди мали збоку поліклініку, куди вони завжди ходили, там у них була протоптана стежка. А тепер із тих чи інших причин сталося так, що в тій поліклініці, наприклад, їхнього сімейного лікаря немає. І вони просто не знають, де їм тепер лікуватися, і вони не лікуються, запускають своє здоров’я», - розповідає Зоряна Скалецька.

Принагідно вона зазначає, що зараз усі лікарі б’ють на сполох, тому що раніше діагностика нового випадку онкології траплялася раз на місяць, а тепер це 2 випадки на тиждень. Тобто, підкреслює гостя програми, йдеться про серйозно погіршення стану здоров’я населення, однією із причин чого є недоступність первинної ланки медицини, сімейних лікарів.

За словами експерта, передусім місцевій владі треба подбати, щоб на місцях було достатньо інформації про це. Зокрема, зазначає вона, йдеться про інформування через ЗМІ, газети, телебачення, радіо. Наприклад, пояснює вона, якщо пацієнт посварився зі своїм сімейним лікарем чи хоче ходити до іншого, в іншу лікарню, то він може спокійно укласти декларацію будь-де, хоч на іншому кінці міста.

«Не там, де ти живеш і працюєш, де тобі зручно, ти можеш укласти декларацію із сімейним лікарем. Передусім йдеться не про реєстрацію, роботу й інші фактори, йдеться про те, щоби у пацієнта сформувалася довіра і бажання максимально контактувати, щоби було менше бар’єрів у контакті із сімейним лікарем», - підкреслює Зоряна Скалецька.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський розповів про повторний наступ на Київ, комендантська година на Новий рік, стрибок цін та пенсії у 2023.

Також Знай.ua писав про те, чого українцям чекати від виплати пенсій та соціальної допомоги у 2023 році.