Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Як ми знаємо, принаймні перші пів року Європейський Союз платив до мільярда євро за нафту та газ росії щомісяця. А витрати на той час на воєнні дії були близько 800 мільйонів. Лише один Європейський Союз фактично фінансував війну проти України», - зазначає Максим Ялі.

З іншого боку, додає він, зараз ці витрати збільшилися, росія використовує дорогі ракети, вичерпує свої резерви, провела мобілізацію і таке інше. Проте, констатує політолог, поки що очікуваного результату від санкцій ще не досягнуто, їм потрібно ще попрацювати.

Принагідно експерт нагадує, що той же Світовий банк спочатку навесні давав прогнози, що російська економіка впаде на 15%, а зараз вони вже скоригували до 3-4%. Як він зазначає, це ще не ті витрати, які позбавлять путіна можливості продовжувати війну або призведуть до бунту у самій росії і поваленню цього режиму.

«Польща, країни Балтії, я впевнений, і далі намагатимуться знизити цю стелю. Дай Боже, щоб у них вийшло, але я досить песимістичний щодо цього. Тому, на жаль, тієї стелі, яка змусить путіна припинити війну проти України, вони не досягнуть», - переконаний Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у ЗСУ розкрили плани росіян на Новий рік і закликали не вестись на радянські скріпи.

Також Знай.ua писав про те, що у Молдові розпочали підготовку до війни з росією.