Передусім, він зустрівся й поспілкувався з пораненими правоохоронцями і військовослужбовцями, які проходять тут лікування та першочергові реабілітаційні заходи. Поговорили з пацієнтами і про якість медичного сервісу, ставлення персоналу та нагальні потреби, які в них існують.

Загалом пацієнти медичної установи задоволені умовами перебування, більшість налаштована на швидке одужання і повернення до побратимів.

Так, Роман Горбенко воював у Маріуполі у складі батальйону «Донбас», свого часу зазнав поранення під Комишувахою на Луганщині й тепер, після оперативного лікування, став завсідником реабілітаційної тренажерної зали, відзначаючи надзвичайно людяне ставлення до них у медзакладі.

Євгеній Єнін зауважив, що, попри складність ситуації, моральних дух наших воїнів дуже високий, бойовий. Головне – це люди, а території українці відвоюють.

Також перший заступник очільника міністерства передав деякі з робіт конкурсу дитячого малюнка «Я у безпеці з МВС», приуроченого до Дня Святого Миколая, військовослужбовцям та правоохоронцям, які лікуються у медзакладі на згадку і як знак моральної підтримки.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відвідали неформальну локацію шпиталю артрум – кімнату для проведення арттерапії. Це дієвий спосіб відволікти пацієнтів від проблем сьогодення, метод підтримки людей, які пережили багато стресових моментів у житті. Тут спілкуються на відволікаючі теми, водночас майструючи доробки із глини або воску. Так, на гончарному колі хлопці протягом півтори години виробляють різні вази, посуд, інші предмети побуту.

«Фокус цього прийому – соціалізація тих, хто пройшов випробування пораненням. Вони постійно зайняті, перебувають у колективі, у них менше часу на тривожні думки. Ми взяли на себе цю опцію, допомагаючи воїнам йти до перемоги. Після сеансів арттерапії вони виходять щасливими, хочуть знову повернутися до таких практик. Доробки пацієнтів виставляємо на благодійні аукціони, в галереях, виручені кошти вкладаючи в розвиток медзакладу», – розповідає керівник благодійних проєктів ГО «Редюїт» Дарина Требух.

Євгеній Єнін сам долучився до нацгвардійців та поліцейських, з якими саме в цей час тривав сеанс арттерапії. Він виготовив сувенірну новорічну свічку. А на згадку про цей практикум, один з бійців подарував йому свій доробок.

«Кожен четвертий військовослужбовець на фронті належить до системи МВС: нацгвардійці, прикордонники, поліцейські перебувають на найгарячіших напрямках фронту. Медичні заклади нашого відомства перепрофілювалися, щоб надавати максимально ефективну допомогу в лікуванні й реабілітації поранених. Загалом упродовж поточного року через ці медзаклади пройшло близько 4 тисяч осіб. Зокрема у цій медустанові проліковано понад 770 бійців ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції», – розповів Євгеній Єнін.

Єнін зауважив, що система МВС, включаючи медслужбу, готувалася до агресії рф. В усіх лікувальних закладах вдалося організувати об’єкти укриття, переобладнано службові приміщення під бомбосховища, забезпечено безперервне водо та енергопостачання.

«Наразі медицина в системі МВС розвивається з урахуванням зростаючих потреб в лікуванні та реабілітації. Попри нинішні складні часи, намагаємося знаходити можливості вдосконалення. І концентруємося не лише на збільшенні ліжко-місць для пацієнтів, а й фокусуємося на персоналі. Постійне професійне зростання, застосування різноманітних стимулів дозволяє орієнтувати всіх на результат. І часом саме ці люди роблять просто неможливе», – відзначив Євгеній Єнін.

У медичному закладі цього ж дня низці медпрацівників вручили відомчі грамоти та цінні подарунки за успіхи в роботі.