Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає гість програми, заснував хасидизм Баал-Шем-Тов у Середньовіччі, коли в Європі через постійні війни жити було не просто. Тоді, пояснює він, було 2 види євреїв: литовські чи вчені та прості люди, які нічого не знали. На жаль, констатує рабин, люди почали вважати, що, якщо ти нічого не знаєш, ти ніхто. Але потім прийшов Баал-Шем-Тов, продовжує він, він їздив Україною і сказав, що кожен єврей має бути гордим і не можна вважати, що ти ніхто, коли заходити до синагоги. А далі, додає гість програми, від його учнів йшли різні течії.

«Рабин Нахман відкрив шлях у служінні Всевишнього – говорити прямо із Всевишнім щодня хоч годину. Можна сказати, це як йога, як медитація, коли ми молимося тричі на день. (До речі, скоро вперше в історії вийде молитовник українською, бо російською вже є десь 40-50 років). Рабин Нахман сказав, що за ці 3 молитви ти маєш мати прямий контакт із Богом, ти маєш спілкуватися з Богом як близький друг. І це не лише єврей. Коли людина має прямий контакт із Всевишнім, вона з ним спілкується як із другом, у неї багато проблем вирішуються», - розповідає Гілель Коен.

Зараз, зауважує він, частина руху хасидів знову, на жаль, повертається до більшого акценту на формальності. До того ж, додає рабин, хасидизм у перших кроках навпаки від цього відступав, він був більше звернений до народу, але сьогодні можна помітити зворотний процес.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, диктатор путін назвав війну «війною» і отримав повістку до суду від депутата.

Також Знай.ua писав про те, що Іран хоче почати постачати росії ще більше зброї для війни в Україні.