Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами політолога, із витоків у західних ЗМІ можна зробити висновок, що Байден і Зеленський обговорювали перспективи мирного плану. Як він розповідає, США зайняли таку позицію, що Україна не повинна програти на полі бою, а далі вона із росією має сісти за стіл переговорів, навіть якщо путін і далі буде при владі. Зрозуміло, констатує експерт, що це суперечить нинішній концепції нашої влади, яка каже, що всі перемовини ми будемо вести вже без путіна.

«Другий цікавий аспект – мир чи перемир’я? Пам’ятаєте кінець Першої світової війни, коли радісні французькі журналісти почали поздоровляти маршала Фоша і кричати «Мир! Нарешті мир!». «Ні, не мир. Це перемир’я», - відповів старий мудрий маршал. Як у воду глядів. Рівно через 21 рік почалася Друга світова війна. Але ми забігаємо трошки наперед в історичних аналогіях», - зазначає Руслан Бізяєв.

Водночас ідея перемир’я, зауважує він, у публічній дипломатичній площині вже стикнулася з першою проблемою – умови. Зокрема експерт посилається на нещодавнє інтерв’ю Макрона у The Wall Street Journal, яке однозначно каже, що європейські еліти не готові іти у фарватері американської концепції перемир’я. Як він пояснює, американська концепція перемир’я – це фіксація статусу-кво і поділ ЄС на 2 частини - німецько-французько-італійську та британо-польсько-балтійську. Водночас самі США, додає він, входять у передвиборну кампанію, Байден має пояснити виборцям свою програму і концепцію, а про дешевий долар можна буде й зовсім забути.

«У цих умовах перед керівництвом України постав непростий вибір: що робити, яким чином виплисти із цієї ситуації між Сциллою і Харибдою. Перші політичні місяці наступного 2023 року будуть вкрай цікавими з точки зору зовнішньої політики, тому що де-факто передвиборна кампанія починається у США, у Британії, рф і, по суті, в Україні. Із точки зору зовнішньої ситуації основні геополітичні концепції, із якими починалося 24 лютого, не виправдали себе, вони зламалися, «она утонула», як казав неокласик, але з іншого приводу. Тепер усі сторони будуть шукати точки дотику, але точки дотику своєї концепції», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кулеба запевнив українців, що ЗСУ отримає всю потрібну зброю вже зовсім скоро.

Також Знай.ua писав про те, що українські інженери знайшли слабкі місця «Shahed-136», які падають на наші міста.