Азербайжданці надсилають до Києва генератори та електротрансформатори, а інтернет-спільнота за участі маленьких азербайжданців збирає кошти на допомогу для українців, повідомляє під час єдиного телемарафону новин канал Рада.

Про підтримку з боку міжнародних партнерів в час боротьби з енергетичною кризою розповів політичний експерт Ігор Чаленко. За його словами, допомога азербайжданців для Україні вже зараз перевищує допомогу деяких великих міжнародних організацій. Тим часом українські енергетики щоразу швидше долають наслідки атак путінських військ, роблячи їх майже безпомічно неефективними.

«Ми пережили вже 9 таких атак. Навколо нас консолідується енергетичний рамштайн і щорвзу росіяни досягатимуть все менших і менших результатів», - впевнений він.

Експерт зазначає, що одним із найважливіших партнерів для нас сьогодні є Азербайджан, з яким у росії складні відносини.

«На рівні держави Азербайджан уже передав нам 122 генератори та 40 трансформаторів, - пояснює експерт. - А лише один телеграм-канал AZfront зібрав майже $40 000. На ці гроші команда каналу закупила 15 потужних генераторів та сплатила їх доставку в Україну. Нині вони вже передані на Харківщину. Лише один такий генератор живить три вулиці селища Слатине, котре дуже постраждало від російських обстрілів. Атаки рашистів просто неефективні».

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Дійсно, 22 грудня генератори від азербайджанців було передано у Києві представникам харківської благодійної організації "Відродження України". Тим часом хлопчики та дівчатка з азербайджанських сімей, які взяли участь у збиранні коштів на купівлю генераторів, записали відеозвернення до українських діток. Для цього вони навіть завчили деякі фрази українською.

«Зараз дітям України дуже складно, тому що зараз у них немає ні світла, ні тепла», - дуже чуттєво зазначив хлопчик років 10-12.

«Дуже приємно бачити такі громадські ініціативи. Такі акції можуть бути такими ж важливими як матеріальна підтримка», - каже Чаленко.

Експерт також пояснює, що Азербайджан іде спільним фронтом з Україною, адже багато років страждає від агресії росії, яка підбурює вірменських сепаратистів.

Навіть мирну акцію азербайжданських еко-активістів проти видобутку золота в м. Шуша, нині намагаються використати проти самого Азербайджану. Сепаратисти штучно створюють гуманітарну кризу та дефіцит продовольства, щоб звинуватити Баку у агресії.