Про це він розповів на каналі «Особистість із Сергієм Дойком».

За словами експерта, велика різниця між Україною і росією полягає зокрема у змагальності. Водночас сьогодні, зауважує він, зрозуміло, що воєнний стан так чи інакше обмежує цю змагальність: не проходять мітинги і демонстрації, а через єдиний телемарафон затихла політична опозиція. Тим не менш, стверджує ідеолог, змагабельність політичних процесів буде.

«Але я думаю, що вона зараз буде не за мовно-культурною ознакою все ж таки більше. Ми йдемо до етичних принципів. І важливо буде зараз розвивати етичні норми. Тобто суспільство повинно розуміти, що етика самообмеження – це надзвичайно важлива річ», - підкреслює Олесь Доній.

Як він пояснює, йдеться про відмову від використання своєї посади у цілях збагачення незаконним шляхом. Водночас у нас, констатує експерт, дуже часта різні політики, незалежно від того, із якої партії і з якою мовою, приходили до влади саме красти.

«Нам потрібно навчитися вибирати тих, хто не краде, а для цього потрібно самим усвідомити, що це одна з етичних норм. Тому «25 сходинок до суспільного щастя» спрямовані на щастя для кожного українця, для кожної українки. І от за це будемо змагатися, будемо конкурувати, будемо сперечатися і дискутувати. Але це нормальна дискусія, це дискусія між рівними, між українцями. Ми рівна вільна нація», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, назвали три основні причини, які впливають на успішний контрнаступ узимку.

Також Знай.ua писав про те, що окупанти на Донбасі мобілізують навіть людей з інвалідністю.