Про це повідомляє «Чернівецький промінь».

Як йдеться в матеріалі, у чернівецького політолога Михайла Шморгуна Служба безпеки України 13 січня провела обшуки у зв’язку зі звинуваченнями в публікації проросійських коментарів в забороненій в Україні соціальній мережі «ВКонтакте». Зокрема в автора блогу «Тонкота любімого автора», де політолог гостро критикує чернівецьку владу за корупцію, були вилучені всі засоби зв’язку. На родину же політолога, як зазначає сам Михайло Шморгун, наразі чинять тиск.

Політолог Михайло Шморгун відомий своєю проукраїнської позицією, участю в Євромайдані й виступами щодо заборони політичної партії «ОПЗЖ». Як повідомляють у матеріалі, йому інкримінують «виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України», а також «глорифікацію представників незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР» у соціальній мережі «ВКонтакте», хоча, як зазначає сам же Михайло Шморгун, він не користується цією соціальною мережею і жодного відношення до опублікованих там коментарів немає.

За словами політолога, усі підстави для обшуку СБУ абсолютно не виправдані, адже сторінка в соціальній мережі – фейкова й насправді не належить йому. Хтось створив акаунт у соціальній мережі й протягом кількох днів під час війни публікував пости із закликами окупувати всю Україну й зустрічати ворога з квітами.

«Вважаю дії слідчих такими, що порушують мої права та свободи. Вони направлені на те, щоб дискредитувати мене за мою критичну позицію по відношенню до місцевої влади», - заявив Михайло Шморгун.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як зазначає Михайло Шморгун, фейкова сторінка й коментарі на захист росії, написані під його іменем, - це провокація. У матеріалі зазначається, що такі дії абсолютно не відповідають його проукраїнській позиції, яку він демонстрував протягом багатьох років. У «Фейсбуці» вже десятки журналістів, громадських діячів, військовослужбовців ЗСУ підтримали Михайла Шморгуна в цій боротьбі з місцевою владою.

«У Чернівцях у них там якісь внутрішні історії з активістами. Я вже у темі, я бачу там відео, коментую. Я бачу, що просто починають нападати на людей, які десь щось починають шукати. Він (Михайло Шморгун – Ред.) почав боротися проти «ОПЗЖ», щоб місцеві депутати проголосували проти «ОПЗЖ», і тоді ще в нього почалися проблеми», - прокоментувала ситуацію авторка антикорупційних розслідувань Юлія Глушко.

Як писав раніше Знай.ua, путін може незабаром оголосити про «перемогу» над НАТО в Україні, і почне погрожувати Вірменії з Грузією.

Також Знай.ua повідомляв, що Лукашенко після чергового спілкування з путіним почав шукати для себе приватну охорону – нікому не довіряє.