Насамперед, йдеться про майбутню податкову реформу, яка передбачає підвищення оподаткування «шкідливих виробів» (таких як тютюн і алкоголь) відповідно середньоєвропейським.

Податок на підакцизні товари - рішення, що має потенціал для наповнення державного бюджету, але є «але»:

здійснення тільки безготівкових розрахунків за тютюнові та алкогольні вироби викликають багато питань, зокрема: чи не призведе це, навпаки, до збільшення частки нелегального обігу цих виробів?

Із посиленням або введенням контролю з’являються й органи, що контролюють, й альтернативні методи вирішення проблем, що постали перед невдоволеними бізнесом і споживачами.

З першим можна наразитися на небезпеку у вигляді виникнення корупційної складової, з другим - черг на касах, створення безлічі рахунків для різних видів розрахунків та можливими матеріальними втратами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наразі важко розглядати подібні ініціативи, адже ми не маємо реальних цифр: потенційний прибуток, втрати, наслідки. Предметні дискусії можливі за умови розгляду комплексного рішення, а не окремих пропозицій. Зараз прослідковуватимемо тільки громадський резонанс і реакцію ринку.