Про це він розповів на каналі «Легіст».

«США, які часто експортують своє законодавство в зовнішній світ, повинні бути суб’єктами як мінімум конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності. І ця конвенція єдина з точки зору міжнародного права, яка визначає поняття і статус транснаціональної організованої злочинної організації», - повідомив Андрій Вігірінський.

За словами аналітика, відповідно, США мають провести кримінальне розслідування злочинів ПВК «Вагнер», а не просто застосовувати санкцій. Як наголосив Андрій Вігірінський, ПВК «Вагнер» - це транснаціональна злочинна організація, тому її злочини на території різних країн повинні розслідуватися.

«Про те, що схожого характеру дії по відношенню до ПВК «Вагнер» будуть застосовані чи матимуть місце з точки зору публічної полеміки, стало зрозуміло цього тижня, коли з’явилося розслідування, де акцентували увагу на тому, яким чином і за рахунок чого фінансується «Вагнер»», - додав Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політичний експерт розповів, чи розуміють європейці криваві реалії російсько-української війни.

Також Знай.ua повідомляв, що політик Дмитро Співак припустив, навіщо голова ЦРУ прилітав до України: «Якісь пропозиції були».