Минулого тижня, Житомирська та Київська області лідирують за кількістю порушень вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання.

1 млн 834 тис. 407 грн. за незаконну вирубку невстановленими особами 1021 дерева на землях комунальної власності Новогуйвинської селищної ради за межами с. Рудня Городище Житомирського району.

А, інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Цегла вашого дому» на суму 697 тис. 872 грн. за самовільне користування надрами у ході провадження господарської діяльності із видобутку корисних копалин на Центральній ділянці Трипільського родовища.

Слідчі дії тривають, матеріали направлені у відповідні органи.

Крім того, з 27 січня по 02 лютого 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 39 природоохоронних заходів, складено 122 протоколи про адміністративні правопорушення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Загалом, за порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 441 тис. гривень.

До державного бюджету стягнуто 1 млн 424 тис. гривень збитків у добровільному та примусовому порядку.