Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, після того, як 24 лютого минулого року фашистська росія в черговий раз розпочала свою агресію проти України, про жодну російську культуру у нашій державі більше йтися не може. Зокрема, додає він, поки наші території залишаються в окупації.

«Я думаю, що ті, хто ратують за збереження пам’ятників Пушкіну чи Толстому, невдовзі зрозуміють, що не буде Пушкіна в Україні, поки тут є російські танки або російський флот у Севастополі. Точно не буде. Я не певен, що вона (ред. – російська культура в Україні) буде і після звільнення цих території, але, поки у нас окупована територія, точно не буде. Жодного Онєгіна більше не буде на українських сценах», - пояснює Олесь Доній.

До того ж, зазначає він, йдеться не тільки про назви вулиць та пам’ятники діячам російської культури, але й про наявність цих ворожих елементів у межах нашої культури. Як розповідає ідеолог, концепція «25 сходинок до суспільного щастя» вчить нас збільшувати, а не зменшувати історичний пантеон, тобто всі, хто народилися на території України, хоч і писали різними мовами, все одно залишаються діячами нашої культури. У приклад він наводить Сковороду, який писав переважно російською, чи Кириленка.

«Це більш зрозуміло, коли йдеться про художників. Вже більшість людей розуміє, що і Рєпін українець, бо він народився в Чугуєві, і українець Куїнджі етнічного грецького походження, бо народився в українському Маріуполі, чи Айвазовський, бо народився в Криму, етнічного вірменського походження. Це наше. Коли йдеться про літераторів, це важче пояснювати, тому є дискусія», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Кривонос розповів, якою буде наша перемога.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, хто має визначати список героїчних особистостей.