Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами експерта, нещодавно Ріші Сунак проводив консультації щодо вирішення проблеми із наслідками виходу з Євросоюзу. У минулі століття, зазначає він, виходом із такої кризи була глобальна війна, а відтак виникає питання, чи не знаходимось на порозі того, що комусь захочеться реалізувати імітацію Третьої світової. У цьому плані, додає політолог, дуже цікаві події відбуваються у Молдові: там не просто зміна прем’єр-міністра, там більш глобальний процес.

«Підсумок: війна розростається і криза розростається. Скоріш за все ще цього року, на жаль, ми побачимо нову гарячу точку. Головне питання – де? Пострадянський простір, Європа, Балкани або Греція-Туреччина, Близький Схід чи якась інша точка? Як кажуть у народі, де тонко, там і рветься», - припускає Руслан Бізяєв.

На його думку, десь обов’язково має порватися, тому що вже по-іншому цей потяг не зупинитися. Якщо ж його не зупинити, додає експерт, то потрібно принаймні зрозуміти, яка кінцева мета цього процесу, окрім злому усієї старої геополітичної, економічної та ідеологічної концепції світу.

«І як саме це буде відображатися на ході російсько-української війни? Ви ж бачите, які цікаві події у нас відбуваються, особливо у непублічній сфері: всі чомусь заговорили про вибори, про перемовини, тощо. Україна залишається newsmaker ключових світових ЗМІ, але тон змінюється. Все частіше і частіше ми говоримо про глобальний конфлікт», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як позбутися пам’ятників російської культури.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, про що буде варшавська промова Байдена.