Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як повідомляє експерт, сьогодні Євросоюз має збитки в одній тільки енергетиці приблизно на 1 трильйон доларів. Тому, переконаний він, якби в Україні швидше були системи Patriot, ми би й мали дешевшу електроенергію і продавали би її у Європу. А відтак, констатує експерт, нам потрібна зброя чим скоріш.

«Вважаю, що у нас є можливості мати літаки. І я вважаю, що найближчим часом вони будуть. Також ці літаки можуть нам передати за ленд-лізом. Хочу нагадати, що при ленд-лізі, якщо знищується літак, то ми за це не повертаємо гроші, а, коли він відпрацював, то або повертаємо, або сплачуємо гроші», - розповідає Георгій Біркадзе.

Також він зазначає, що Сполучені Штати Америки вклали справді багато коштів в Україну під час війни, серед держав, які нам допомагають, це просто №1. За словами експерта, американці виділили Україні 110-115 мільярдів доларів допомоги, але не мається на увазі, що ми їх усіх отримали, адже багато грошей залишилися в США і їх сплатили Європі та іншим країнам, щоб нам постачали зброю.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи вирішене вже питання із літаками для України.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи призведе китайсько-американське загострення до Третьої світової війни.