Ще в червні 2021 року спеціалісти Державної екологічної інспекції у Закарпатській області були залучені Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області до перевірки Монастирецького лісництва ДП «Хустське ЛДГ».

При проведені огляду території було виявлено незаконну порубку дерев. Відповідно до Такс Інспекція розрахувала розмір шкоди заподіяної лісу, який склав 1 326 610,59 гривень.

Закарпатська обласна прокуратура в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та Горінчівської сільської ради Хустського району звернулася до Господарського суду Закарпатської області з позовною заявою про стягнення з державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство» шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок проведення незаконної рубки деревини.

В липні 2022 року суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню повністю та ухвалив рішення про стягнення з ДП «Хустське лісове дослідне господарство» 1 326 610,59 гривень.

Станом на сьогодні державне лісогосподарське підприємство відшкодувало частину заподіяних державі збитків на суму 378,032 тис. гривень.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще