Про це він розповів на каналі «Дикий live».

«Є один нюанс, є поняття верифікації, тобто перевірка, що ви живі, здорові та продовжуєте бути пенсіонером. І от якщо у пенсіонера підходить термін верифікації, і пенсіонер перебуває за межами України, то тут уже все залежить від доброї волі працівника Пенсійного фонду», - повідомив Олександр Охріменко.

За словами економіста, пенсіонер завжди може спробувати пояснити працівнику Пенсійного фонду, що він зараз не в Україні і не має змоги пройти верифікацію наживо. При цьому, як зазначив Олександр Охріменко, працівник фонду або може погодитись і попросити фото якихось документів, або відмовити пенсіонеру.

«А якщо ви не пройшли верифікацію, то за всіма правилами вважається, що пенсія не пропадає, але водночас не нараховується», - розповів Олександр Охріменко.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Георгій Біркадзе розповів, які нові вимоги МВФ встановить для України.

Також Знай.ua повідомляв, що Святослав Дубина розповів, які зміни необхідно провести у податковій системі України.