Про це він розповів у своєму блозі.

«Аналізуючи останні події у засобах масової інформації, постійні статті, що нібито ведуться перемовини про надання зброї росії, виникає логічне запитання – навіщо? Тому що Китай став тим Китаєм, яким ми його зараз бачимо, який конкурує, кидає виклик Сполученим Штатам, закидається на лідерство у світі саме завдяки тому, що він є частиною цього світового порядку», - розповідає Максим Ялі.

Як він пояснює, Сполучені Штати і Європейський Союз є найбільшими ринками збуту для китайської продукції. І взагалі, підкреслює політолог, саме у співпраці із Заходом Китай досягнув тих величезних успіхів в абсолютно всіх сферах життя: економіці, політиці і науково-технологічній сфері, що є дуже вагомим чинником у боротьбі за глобальне лідерство.

А відтак, констатує експерт, звичайно, заробити декілька мільйонів доларів не вартує того, щоб наражатися на ці санкції, які безперечно введуть, якщо Китай почне постачати зброю. Тому він запитує, навіщо Китаю поставки зброї росії.

«І тут я бачу лише одну логічну відповідь – це політичні амбіції саме лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який ще не відмовився від ідеї можливості повернення Тайваню військовим шляхом», - зазначає Максим Ялі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура повідомив, що путін вже задумався про розпад росії.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, які санкції треба ввести проти рф.