Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Китай і Сполучені Штати Америки – це дві країни, які зараз хочуть, щоб саме їхня концепція майбутнього світу стала основною. Підкреслюю, що концепція глобального світу, тому що ні Сполучені Штати Америки, ні Китай не відмовилися від глобальної концепції світу, вони її бачать просто по-різному», - пояснює Руслан Бізяєв.

Для цього, розповідає експерт, кожен із них або вже запропонував, як Китай, або найближчим часом запропонує свою концепцію реорганізації світових геополітичних і економічних інститутів. За його словами, йдеться про Раду безпеки ООН, діяльність Міжнародного валютного фонду, Паризького договору щодо клімату, МАГАТЕ, тощо.

«Вони хочуть, щоб найближче десятиліття не стало десятиліттям, у якому людство опиниться на межі Третьої світової війни, війни із використанням ядерної зброї. Але бажати мало, для цього треба ще мати певні інструменти і певний вплив», - підкреслює Руслан Бізяєв.

Як він розповідає, Сполучені Штати Америки намагаються реалізувати цю концепцію за допомогою двох інструментів: долару і НАТО, а Китай – через нове бачення глобальної економіки, коли всі домовляються із усіма на принципах взаємної вигоди, взаємного добробуту і взаємного достатку.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський повідомив, що у макрорегіоні від Балтики до Каспію Україна буде простором із потужною економікою.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких розповів про крихкість людського життя в умовах війни.