Про це він розповів на каналі «My.ua».

Як зазначає експерт, Бог – це любов, якщо ви вірите у Бога. Тим не менш, пояснює він, у концепції «25 сходинок» про це не йдеться, адже бути українцем – це не змагатися між конфесіями. За словами ідеолога, ми можемо бути православними, греко-католиками, католиками, протестантами, іудеями, мусульманами чи атеїстами і водночас бути українцями.

«Це не означає, до речі, що він невіруючий. Священники кажуть, що є віруючі, які ходять до церкви, і є невіруючі. Я кажу, що ні. Нема людей невіруючих. Є релігійні і є не релігійні», - зауважує Олесь Доній.

Як пояснює ідеолог, людина може бути віруючою, навіть якщо не вірить в існування Бога і не ходить у його церкву. У цьому плані, констатує він, йдеться про комплекс цінностей, який нас об’єднує безвідносно того, ходимо ми в церкву чи ні.

«Але одна зі сходинок – «Усвідом себе українцем». От що нас може об’єднувати – усвідомлювати себе українцем, незалежно від етнічного походження, мови, ходить чи не ходить у церкву, тому що у нас повинна бути все-таки єдність. Єдність національна, державна, світоглядна, суспільна, яка завгодно між собою», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, що після війни у багатьох країнах військові вдаються до самогубства.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів, яку помилку роблять усі диктатори.