Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це гра м'язами ще до бою, коли суперник оцінює військовий потенціал свого потенційного супротивника. Припустимо, оцінюється потенціал флоту. Китай усвідомлює, що до 2027-2030 року Сполучені Штати матимуть перевагу у флоті. Виходить, що треба мати? Потрібно збільшити кількість бойових одиниць, щоб досягти паритету», - розповідає Андрій Вігірінський.

Відповідно, продовжує експерт, у такому разі зростає оборонне замовлення, вводяться нові потужності, потрібна додаткова мобілізація, а це і сухопутні війська, і морські піхотинці, і флот. Тобто констатує він, це додаткова мобілізація, додаткові витрати, збільшення витрат на армію, збільшення мілітаризації суспільства.

Водночас, наголошує гість програми, це ще не можна назвати конфліктом, це лише підготовка до можливого конфлікту, якого може й не статися.

«Кіссінджер говорив про те, що ми перебуваємо на порозі нової Холодної війни. Попередня Холодна війна теж приблизно відбувалася у паритеті мілітаристських можливостей протилежних країн – Сполучених Штатів і СРСР. Те саме і зараз: намагаються досягти або паритету, або переваги», - пояснює Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, що кожен успіх ЗСУ на фронті принесе нам дедалі більше допомоги від Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні презентували 4 друковані томи текстів філософа Григорія Сковороди.