Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, українці свого часу вже дійшли до розуміння необхідності проєкту, який би підкреслював нашу інакшість від росіян і поляків. Цим проєктом, продовжує він, і стала Україна, держава, що не має спільної історії із росіянами, тому що все спільне із ними становить небезпеку.

«І ідея назви Україна-Русь містить у собі небезпеку для нинішньої України. Відповідно, підсвідомо ідея, що там тільки московити, а у нас справжня Русь, для України є небезпечно. Русь – це лише один із наших історичних проміжків часу», - зазначає Олесь Доній.

Ідеолог пояснює, що того ж Володимира Великого росіяни вважають своїм князем, тобто так чи інакше це українське минуле встановлює зв’язок із росією. А от Україна, підкреслює він, це суто наше і нічого спільного із росіянами тут немає.

«Для мене ближчим персонажем є Михайло Драгоманов, який усвідомлював себе українцем, один із найбільших наших інтелектуалів, Василь Стус, якого радянський московський режим закатував у таборах. Це люди, які вже усвідомлювали себе українцями, і я хочу усвідомлювати себе українцем», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній провів презентацію концепції «25 сходинок» у навчальних закладах Ірпіня.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів про появу нашого етноніма.