Про це він розповів на каналі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Ви побачите цього року 2-3 революції в африкансько-арабському світі, викликані тим, що там не буде вистачати українського зерна. Чому? Візьмемо для прикладу Єгипет, там 120 мільйонів населення. Єгипет жив фактично за рахунок зерна, яке надходило з України і частково з росії», - повідомив Віталій Скоцик.

За словами політика, наразі Єгипет майже не купує нічого в росії, спираючись цілком на Україну. Як зазначив Віталій Скоцик, ситуація з зерном зараз дуже мінлива, і правителі країн Африки повинні усвідомлювати, що, якщо вони не можуть прогодувати свою країну, там можуть в результаті початися протести.

«Якщо ти не знаходиш рішення, ти отримаєш революцію. Якщо ти й надалі не знаходиш рішення, ти позбуваєшся влади. Це те, що рухає світом. Якщо немає продуктів харчування, ти не можеш нагодувати свою країну, ти маєш турбулентність 100%», - заявив Віталій Скоцик.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Марина Ставнійчук пояснила, скільки має коштувати українське зерно: «У мене є питання до укладачів зернової угоди».

Також Знай.ua повідомляв, що політолог-міжнародник пояснив, які інтереси переслідує Туреччина у російсько-українській війні.