Про це він розповів у своєму блозі.

«Приклад політики Ердогана як класичний real politic. Тобто головне, що має відстоювати кожна країна, це свої національні інтереси. Якщо ми подивимося навіть відносини Туреччини з росією і персонально Ердогана з путіним навіть протягом останніх 9 років, коли і почалася військова агресія росії, наприклад, на 2016 рік, коли вже росія увійшла до Сирії, то за наказом Ердогана збили російський бомбардувальник, який залетів на територію Туреччини», - розповідає Максим Ялі.

З іншого доку, продовжує експерт, потім Ердоган приїхав у петербург до путіна не те, що на поклін, але виглядало саме так. До того ж, додає він, там ще у залі були статуетка Катерини ІІ на знак російсько-турецьких воєн, у яких росія на той час перемагала, тобто це улюблений символізм путіна як тирана. Як пояснює політолог, цей приклад демонструє, що Туреччина і Ердоган відстоюють насамперед власні інтереси, і ситуацією війни, звісно, він також користується.

«Туреччина не зацікавлена у тому, щоб росія повністю окупувала узбережжя Чорного моря, як вони намагалися і досі намагаються, від цих цілей вони не відмовилися, щоб вона посилила свій вплив. Тому що зараз Туреччина є країною №1 у Чорноморському басейні, ключі від Босфору знаходяться у Стамбулі. Тому вони не зацікавлені, щоби росія повністю поглинула все», - констатує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак розповів, чому росіяни так бояться нібито біолабораторій в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Співаковський розповів, яка система освіти краща – батіг чи пряник.