Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює експерт, не можна сказати, що одна система освіти хороша, а інша – погана, все залежить від поставлених цілей. Зокрема, розмірковує він, фінська система освіти по-своєму розкішна, прекрасна, дає ті результати, які вони собі призначають, але це не ті результати, які ставлять собі інші країни.

«Світова статистика взяла до уваги, що сьогодні країни розцінюються та розглядаються не лише з погляду ВВП, а з погляду досягнення індексу щастя. Фінляндія першому місці. Вони прагнули такого душевного розквіту, гармонійного, вони цього досягають, поставили цілі, зробили, воно працює», - розповідає Володимир Співаковський.

Водночас, зазначає гість програми, у Південній Кореї та Китаю картина зовсім інша. За його словами, там на першому місці в освіті лідерство, ти маєш навчатися в поті чола, діти мають по 12 уроків на день, форму навіть удома не знімають, по голові б'ють скалкою, щоб ти займався і не відволікався.

«Але результати з погляду розвитку економіки, науки, геополітичного розвитку у цих країнах вражають. Вони класні, це найвищі результати з іншим протилежним підходом. Тому на питання, яка система краща, немає відповіді. Для цієї культури ця система краща, для цієї культури краща ось ця», - пояснює Володимир Співаковський.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, чому Русь – це все одно місток зв'язку з росіянами.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, що таке УПЦ МП.