Національна музична академія України імені Чайковського (НМАУ) увійшла до сотні найавторитетніших вишів світу. Розрахований за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds рейтинг QS World University Rankings включив НМАУ до ТОП-100 світових лідерів у галузі освіти і науки.

Рейтинг найкращих університетів світу це глобальне дослідження і створений на його базі рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світового значення за показником їх досягнень у галузі освіти і науки є найбільш об'єктивним серед інших.

Розрахований за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS) оцінює університети за шістьма показниками:

репутація в академічному середовищі;

цитованість наукових публікацій представників університету;

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

співвідношення кількості викладачів і студентів;

ставлення роботодавців до випускників;

відносна чисельність іноземних викладачів і студентів;

дослідницька діяльність і рівень викладання.

Для того, щоб взяти участь у рейтингу, університет повинен запропонувати бакалаврат і постдипломні програми, як мінімум, у двох основних предметних галузях. Йдеться, наприклад, про мистецтво та наукові дисципліни, інженерну справу та технології, право та бізнес.

ректор НМАУ Максим Тимошенко
ректор НМАУ Максим Тимошенко

"Незважаючи на війну ми продовжуємо крокувати вперед і перемагати. Національна музична академія України ім. П.І. Чайковського увійшла в топ-100 одного з найавторитетніших рейтингів університетів у світі - QS World University Rankings. Серед усіх українських закладів вищої освіти наша позиція в рейтингу є найвищою. Це - велика перемога нашого колективу, нашої консерваторської родини, нашої команди. Велика гордість за нашу Консерваторію, за нашу Україну. Перемога буде за нами! Vivat academia! Слава Україні!" - прокоментував журналістам "Українського Дощу" подію ректор НМАУ Максим Тимошенко.

Нагадаємо, в українських пабліках протягом року точилися суперечки відносно назви Київської консерваторії. Деякі громадські діячі висловлювалися за перейменування вишу, вважаючи, що називати український університет ім'ям "російського композитора" Петра Ілліча Чайковського є недоречним і ганебним.

З пропозиціями щодо перейменування Національної музичної Академії України ім.П.І.Чайковського на сайтах петицій Кабінету міністрів та президента України прихильниками перейменування було зареєстровано три петиції. Жодна з них не набрала необхідну кількість голосів. Остання петиція , що була зареєстрована на сайті президента України набрала 950 голосів.

Керівництвом вишу вперше в історії України була проведена наукова експертиза щодо генетичної приналежності Чайковського. Дослідження проводив Науково-дослідний інститут українознавства МОН України.

НДІ дійшов висновку, що композитор мав цілком українські корені і у своїй діяльності спирався саме на українську творчу спадщину.