Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає військовий, він мав змогу часто працювати з іноземними інструкторами, які приїжджають добровільно як волонтери чи й про яких не говорять і ми про них навіть не знаємо. За словами гостя програми, можливо, вони у чомусь і ліпші, але проблема полягає в тому, що ці інструктори не мають достатньо досвіду.

«У них є знання, але немає досвіду, і це дуже велика проблема, неймовірна, тому їхня підготовка дуже однобока. Для підготовки молодого бійця нащо йому в голову вкладати з самого початку помилкові знання?», - запитує Олексій Середюк.

На його думку, у цьому питанні краща підготовка та, яка була ще у радянські часи, хоч вона й мала свої мінуси, але там бійцям не розповідали про якісь високі матері, а змушували марширувати, виконувати накази і це було ліпше.

«Тому що, по-перше, бійцю ці складні теми не потрібні, вони йому заважають, по-друге, вони далекі від реальності. Наприклад, на початку війни я спочатку думав, що потрібно перед плануванням усіх командирів взяти на нараду. Вони, коли подивилися на карту, почали глупості, задавати різні питання, а це очевидно», - пояснює Олексій Середюк.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Середюк розповів, як змінилася думка про ЗСУ за час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Середюк пояснив, чому російські військові чинять звірства.