Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як розповідає експерт, вся ця ситуація з обмеженнями на експорт українського зерна пов'язана з тим, що наші та польські умільці влаштували нібито транзит, на якому вони й заробляли. Він пояснює, що транзит – це перевезення машини в одну країну через іншу, але сьогодні траплялося так, що документи підробляють, а фури розвантажують у Польщі, зерно дешевше, ніж польське, всі заробили, але польське зерно не продається.

«І через це почався кіпіш. Тому одразу подав у відставку міністр сільського господарства Польщі, і я вважаю, що це правильно. У мене питання: а де БЕБ, наша митниця, наша податкова, а де наш взагалі міністр і хто був відповідальний за це? Чому ніхто не виходить і не розповідає, а тільки розганяють, що ось наші сусіди ой-ой які вони негідники?», - питає Георгій Біркадзе.

А тепер, продовжує він, Угорщина виставила список того, що вона забороняє експортувати, але там і відносини з країною не дуже. Проте, констатує експерт, виникає питання, а як усе це взагалі допустили, йдеться не про те, що десь зникла машина зерна, це проблема зовсім інших масштабів.

«Ми відвантажуємо десь півтора мільйона тонн зерна через лише один порт в Одесі, і стільки ж ми відвантажуємо через залізницю. Тобто ми відвантажуємо майже 3 мільйони, і півтора мільйона тонн зерна десь пропадало в Європі, осідало у Польщі і про це ніхто не знав», - робить висновок Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура повідомив, що Індія відмовилася продавати росії зброю, бо боїться санкцій.

Також Знай.ua писав, що Ставнійчук пояснила, навіщо НАТО проводить масштабні навчання.