Про це він розповів у програмі «Контрольний удар».

Як пояснює експерт, наша перемога на полі бою над рашистами не є гарантією побудови успішної держави та змін на краще, про які ми всі вже давно мріємо. А багато хто, додає він, вже повірив настільки, що зіткнення із суворою реальністю загрожує ще більшими проблемами, ніж до початку повномасштабного вторгнення.

«Усі 32 роки незалежності ми звикли звинувачувати у всіх своїх проблемах і злиднях владу, яка краде мільярдами, мільйонами, сотнями тисяч, кому як пощастить, на якому ярусі системи вдалося влаштуватися. Це бюджет країни, області чи села – різниця у масштабі, але не в принципі, він скрізь один: кожен намагається надурити свого ближнього, не допомогти, а саме надурити», - констатує Максим Ялі.

За його словами, суть у тому, що крадіжка і тотальний обман ближнього свого настільки глибоко вкоренився у свідомість пересічного українця і перетворився на виживальний рефлекс, що цю ракову пухлину без хіміотерапії та хірургічного втручання вже не викоренити.

«Якщо ми хочемо, щоб суспільство почало жити по-людськи після закінчення війни, то ми всі повинні хоча би прагнути змінитися на краще, а не тільки нарікати на владу чи сусіда, змінити базові налаштування всередині себе», - робить висновок Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, як півтора мільйона тонн українського зерна десь пропадало в Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому пригожин написав, що росія вже досягла своєї мети у війні.