Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, стаття пригожина насправді говорить нам про те, що росіяни все ще будуть битися, але в голові вже закрадаються думки про поразку. Як він підкреслює, це стаття радше не про перемогу, а про поразку і її варіанти.

«Найменша поразка для них розглядається із можливим потім реваншом – це домовленість не між українськими і російськими елітами (цього не розглядає, бо розуміє, що українське суспільство до цього не готове і просто порве будь-кого), а буцімто США і росія домовилися про розподіл України по межі, яка зараз є. Замороження фактично воєнних дій по цій межі», - розповідає Олесь Доній.

Інакше, констатує ідеолог, пригожин просто боїться, і йдеться не про фронт, йдеться про так звану глибинну державу, якій він присвятив більшу частину своєї статті. Як він пояснює, це страх дестабілізації росії, внутрішнього розвалу, а відтак саме в цю ціль потрібно лучити.

«Ніякої заморозки. Якщо вони цього бояться, значить, це їхні страхи. Не можна потурати навіть у межах обговорення, у нас повинна бути єдина спільна позиція всього українського суспільства, влади, громадської і політичної позиції. Ми повинні звільнити всю українську територію, весь український простір, не залишаючи їм жодного метру. Вони цього бояться, значить, так і буде», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, як півтора мільйона тонн українського зерна десь пропадало в Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому пригожин написав, що росія вже досягла своїх цілей у війні.