Вона має чималий досвід на держслужбі - в органах державної влади працює з 2006 року. Однак згадки тих часів про Олену Думу на Урядовому порталі знайти важко. Справа в тому, що чиновниця неодноразово змінювала прізвище, тож в різний час вона працювала під іменами Олена Холевицька, Олена Файдевич та Олена Литвинюк. Все це відображено в її автобіографії.

Про це пише Багнет. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Причина багаторазової зміни прізвища Олени Думи достеменно невідома. Згідно з Вікіпедією, чиновниця розлучена, однак скільки разів не уточнюється.

Та жага до змін присутня у Думи не лише в питанні імені, але й професійної діяльності.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат В українців зможуть по-закону відбирати землю: все заради розвитку Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Чиновниця різних сфер

Якщо вірити автобіографії, за своїх 42 роки Дума встигла змінити роботу 16 разів, з них 12 - посади на держслужбі. В різні часи вона працювала радницею міністра охорони навколишнього середовища, обіймала посаду в Міністерстві аграрної політики, була заступницею директора Державної реєстраційної служби, очолювала Фонд соціального страхування. Також працювала у Верховній Раді помічницею народного депутата, однак в парламенті Дума протрималася лише місяць.

У січні-травні 2020 року, Дума очолювала Фонд соціального страхування. Однак звідти її звільнили за численні порушення законодавства та нормативно-правових актів Фонду. Справою навіть займалися правоохоронці.

Останнє місце роботи Олени Думи - Чернігівська ОДА, там вона була заступницею голови адміністрації. Звідти Дума звільнилася за власним бажанням. На цьому трудовий стаж в автобіографії Думи закінчується, однак вона не полишала надії повернутися на держслужбу.

У 2022 році дума вирішила взяти участь у конкурсі на директора НАБУ. Однак їй не вдалося увійти навіть у двадцятку претендентів. Вона вилетіла на одному з перших етапів, не склавши тест на знання законодавства.

Тож, чергова спроба Думи повернутися в органи державної влади - конкурс на директора АРМА.

Шукала захисту у Медведчука

Як вже згадувалося, у 2020 році Дума зі скандалом була звільнена з фонду соцстрахування за порушення законодавства. Передувало цьому тимчасове відсторонення її від посади.

Тоді Дума публічно відстоювала свою позицію, мовляв, її відсторонення пов’язане з боротьбою проти корупціонерів у відомстві. Медійний майданчик для виступу їй тоді надав один з каналів Медведчука “ZIK”.

Однак це була не перша поява Думи на телеканалі. До цього вона була гостею в одній з програм.

Маніпуляції в біографії

Цікавим також є факт роботи Олени Думи у ТОВ “Аверс”. Як зазначає чиновниця у своїх соцмережах, “Аверс” - це юридична фірма, яку вона сама й заснувала.

Щоправда, знайти таку юридичну фірму журналістам не вдалося. Втім, ТОВ “Аверс” дійсно існує, але займається воно будівництвом та продажем будматеріалів. Станом на сьогодні фірма збанкрутіла і вже не працює. Однак історичні дані в системі свідчать про те, що Дума дійсно керувала цією фірмою, щоправда тоді вона ще носила прізвище Файдевич.

Попри те, що, за офіційними даними, Дума звільнилася з “Аверсу” у 2006 році, коли пішла на держслужбу, насправді тоді вона фірму не покинула. Три роки потому, Дума-Файдевич роздавала поради ЗМІ щодо того, як обрати ванну.

“Акрил має низку цінних якостей: легко чиститься, несприйнятливий до бактерій, – каже директор фірми “Аверс” Олена Файдевич. — Водночас ванна з цього матеріалу відрізняється високою міцністю, добре зберігає тепло. Завдяки гідро- та аеромасажним системам банальний процес омивання тіла перетворюється на справжню оздоровчу процедуру”, - йдеться у матеріалі.

Тож, як бачимо, Дума намагається замести сліди своєї біографії, ймовірно саме з цим пов’язані зміни її прізвища.