В центрі вірменської столиці на стінах будівель, поблизу площі Республіки розклеїли листівки з написом “У нас спільні вороги” та зображеннями палаючих прапорів трьох країн. Важливо, що дії зловмисників не зустріли ані покарання, ані засудження з боку правоохоронців та влади Вірменії.

Про це пише економічний експерт Світлана Кушнір на Цензорі.

Офіційний Єреван, близький, як відомо, до російської влади, ніяк не реагує на подібні прояви вандалізму, толеруючи такі погляди значної частини вірмен. Нагадаємо, що 23 квітня під час факельної ходи в Єревані безкарно було спалено прапори Туреччини та Азербайджану. Ще раніше, 14 квітня співробітник громадського ТБ Вірменії Арам Ніколян спалив прапор Азербайджану на церемонії відкриття чемпіонату Європи з важкої атлетики у Єревані. Як повідомили пізніше ЗМІ Молдови та Румунії, проросійські сили в Єревані, особливо найбільша опозиційна фракція в парламенті, яку очолює друг Путіна Роберт Кочарян, активно підтримали цей вчинок. Більше того, Ніколян, вчинивши наругу над державним символом, став ледь не національним героєм в публічному просторі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Появі листівок на будівлях Єревану передувала низка публікацій у західних та українських ЗМІ, в тому числі The New York Times і The Telegraph, про виняткову роль Вірменії як логістичної опори російсько-іранського альянсу. Йшлося зокрема про її активну участь у нелегальному імпорті обладнання військового призначення з Ірану до РФ. Як зазначали джерела, тільки за минулий рік товарообіг між Тегераном та Єреваном збільшився майже удвічі попри демонстрацію урядом начебто Західного курсу країни.

Як відомо, скандал з прапором стався і нещодавно на чемпіонаті світу з латиноамериканських танців. Українській парі заборонили виходити на паркет із синьо-жовтим стягом нібито через регламент змагань. Мовляв, спорт - не місце для політики.