Про це він розповів на каналі «Politeka Online».

«Багато зараз з'явилося у пресі негативних меседжів, сигналів, обурень через те, що експортуємо електроенергію та заробляємо гроші. Але ці міркування безглузді, тому що електроенергія – це товар, і вона має, як і інші експортно орієнтовані товари, давати прибуток», - повідомив Дмитро Співак.

За словами політичного діяча, оскільки з'явився профіцит української електроенергії, і українська енергосистема вистояла, незважаючи на системні ракетні обстріли росії, то чому б не експортувати електроенергію. Більше того, як зазначив Дмитро Співак, це додаткові гроші для держави.

«Якщо наша енергетична система досягла балансу, якщо нашим енергетикам спільними зусиллями вдалося стабілізувати, відремонтувати, модернізувати, і в сьогоднішній ситуації з'явився профіцит, то я абсолютно підтримую цей ринковий механізм. Головне, щоб ці гроші працювали на Україну», - заявив Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Георгій Біркадзе пояснив, чому рф продовжує ракетні обстріли: «Не допоміг зерновий шантаж, нічого не допомагає».

Також Знай.ua повідомляв, що доктор філософських наук Сергій Ягодзінський розповів, чи загрожує нам ядерний удар з боку рф