Про це він розповів у своєму блозі.

Експерт нагадує, що у 2021 році президент Зеленський також вимагав від НАТО конкретики щодо вступу України. А тоді, додає він, путін уже брязкав зброєю біля наших кордонів, всі також говорили про ймовірність і серйозність повномасштабного вторгнення, навіть президент Байден попереджав.

«Тоді президент Зеленський запитав на саміті у Мадриді, двері відчинені чи ні, чи ми тут будемо на порозі? Він просив конкретики, усвідомлюючи, що ризики вже були і що росія може напасти. І що дали нам якісь гарантії? Нам підписали папірець, це було піднесено як перемогу, що двері в НАТО, виявляється, відчинені», - розповідає Максим Ялі.

Принагідно він нагадує і про 2008 рік, коли на саміті НАТО в Бухаресті розглядалося питання про надання ПДЧ Україні. Тоді, наголошує політолог, і США нас підтримували, але Ангела Меркель і тодішній президент Франції заблокували надання ПДЧ НАТО, відклавши це питання у нижню довгу скриньку.

«Ми бачимо результат – 2022 рік і як нам це відгукнулося. Безумовно, якби тоді нам надали план ПДЧ, ми вже його виконали б скоріш за все до 2014 року. Або, принаймні, якщо ПДЧ надається, це так звана дорожня карта. І Криму не було б, і тим паче повномасштабного вторгнення», - констатує Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, чому росія продовжує ракетні обстріли.

Також Знай.ua писав про те, що Ягодзінський розповів, чи потрібно Україні в НАТО та ЄС.