Про це він розповів на каналі «Дикий live».

«Це реакція на широкомасштабну агресію росії, тому що росія саме використовувала міф навколо Другої світової війни для того, щоб він штовхав росіян воювати в Україні. Ось ми бачимо допити полонених, у них одна історія: в Україні фашисти, не добили в 1945, потрібно добити зараз», - повідомив Тарас Загородній.

За словами політолога, рішення скасувати 9 травня День перемоги та зробити 8 травня День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – це реакція українського народу. Як зазначив Тарас Загородній, українська влада побачила цей запит суспільства та відповідним чином відреагувала.

«Це рішення є запитом усього українського суспільства, тому що росіяни, путін ще в нульових почали розділяти перемогу, вдавати, ніби українці не воювали у Другій світовій війні, і позиціонувати українців як зрадників», - заявив Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, аналітик розповів, навіщо росіянам побєдобєсіє: «Це частина їхньої міфології».

Також Знай.ua повідомляв, що Марина Ставнійчук розповіла про нове державне свято: «Україна повертається до європейських традицій».