З 12 по 18 травня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 116 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, складено 302 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 54 тис. гривень.

До Державного бюджету стягнуто 53 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 35 млн 11 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 4 млн 762 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 478 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушення вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська, Житомирська Кіровоградська Закарпатська та Тернопільська області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 28 млн 550 тис. 653 грн за забруднення ґрунтів водами невідомого походження на території балки на в’їзді до м. Жовті Води Криворізького району невстановленими особами. Матеріали передано до Дніпропетровської обласної прокуратури та СВ ВП № 5 Кам’янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 641 тис. 281 грн за незаконну порубку 117 дерев породи вільха за межами с. Будичани на землях комунальної власності Чуднівської міської ради. Матеріали передано до ВП № 5 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області, по даному факту відкрите кримінальне провадження по ч. 4 ст. 214 КПК України. Проведено розрахунок збитків на суму 770 тис. 971 грн по факту загибелі водних біоресурсів на поверхневій водоймі, що знаходиться за межами с. Лутівка Радомишльської ТГ. Матеріали передано до ВП № 3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПК України з метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 858 тис. 330 грн за незаконне зайняття невстановленими особами рибодобувним промислом в Кам'янському водосховищі р. Дніпро біля садового товариства «Дніпро 2» м. Світловодськ на території Світловодської ТГ. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області та Кіровоградської обласної прокуратури.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Мукачівське ЛГ» на суму 1 млн 353 тис. 36 грн, за незаконну рубку дерев у держлісфонді ДП «Мукачівське ЛГ». Матеріали направлено до Закарпатської обласної прокуратури. Пред’явлено претензію Карпатському біосферному заповіднику на суму 2 млн 615 тис. 132 грн за незаконну рубку дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення росту, проїзд транспорту через територію природно-заповідного фонду.

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 874 тис. 120 грн за пошкодження 21 дерева до ступеня припинення та 7 дерев до ступеня не припинення росту, невстановленими особами в захисній смузі автомобільної дороги Бучач-Возилів-Сновидів при в'їзді до с. Сновидів Золотопотіцької селищної ради Чортківського району. Матеріали направлено до Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області.