Він стане першим об’єктом відбудови України, який було зведено іноземною державою.

«Це будівництво стало практичним втіленням ініціативи Естонської Республіки — держави, яка першою відгукнулася на заклик Президента Володимира Зеленського організувати допомогу Україні за формулою «одна іноземна держава патронує відновлення одного регіону/міста». І вже 2 серпня 2022 року в прикордонному Овручі за участю міністра закордонних справ Естонії Урмаса Рейнсалу було закладено капсулу під будівництво дошкільного закладу. Дитячий садочок, який будує Естонія, — це про наше майбутнє!» — зазначив голова групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.

За інформацією народного депутата, який координує цей проєкт від самого початку, новий заклад побудований із використанням сучасних, енергоефективних та екологічних технологій, із дотриманням усіх інклюзивних норм. Садочок укомплектований кухнею, їдальнею, пральнею, вбиральнями, зонами для ігор, відпочинку та навчання, спортивною залою. З кожної групи є окремий вихід. Також у закладі побудували велике і надійне укриття.

«Новий дитячий садок в Овручі стане надсучасним закладом не тільки через використання сучасних технологій будівництва, а й завдяки впровадженню передових підходів у навчанні та вихованні. Це наш аналог естонських дошкільних закладів. Варто зазначити, що система освіти Естонії — одна з найкращих у світі», — каже Арсеній Пушкаренко.

Овруцькі освітяни вже переймають досвід своїх естонських колег. Вони зазначають: їх надзвичайно надихає той факт, що дитина — в центрі всього навчально-освітнього процесу.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

На першому етапі будівництва дитсадка створено приміщення для чотирьох груп, які можуть прийняти 80 дітей. На другому етапі проєкту, який планують завершити до кінця цього року, заклад зможе розмістити ще стільки ж дітей, тобто усього — 160. Це було анонсовано Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас під час її двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, що відбулася нещодавно у Житомирі.

Нині в садочку тривають останні приготування та проводять благоустрій території. Офіційне відкриття дитсадка заплановане на початок червня.