Про це повідомляє пресслужба Держфінмоніторингу.

Станом на середину травня було проведено низку успішних заходів на міжнародному рівні. Заблоковано понад 11 млрд. гривень.

Накладено арешт на корпоративні права на 12,3 млрд гривень.

Також сталося виключення можливості Р2Р транзакцій для низки російських банків та платіжних систем на криптобіржі Binance. Завдяки Держфінмоніторингу відбулося позбавлення агресора статусу спостерігача в Азіатсько-Тихоокеанській групі боротьби з відмиванням коштів APG.

РФ була обмежена у правах членства у Міжнародній групі з протидії відмиванню брудних грошей (FATF). Члени FATF погодилися суттєво обмежити її роль і вплив у цьому органі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Держфінмоніторинг провів зустріч із представниками Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC). Для участі у зустрічі були запрошені учасники системи фінансового моніторингу України, а саме: правоохоронні органи, державні регулятори, а також інші державні органи.

В ході активного та тривалого обговорення, відбувся конструктивний обмін думками між учасниками системи ПВК/ФТ та представниками UNODC з метою обговорення поточно стану справ у діяльності відповідних державних органів, а також їх потреб, які дозволять виконувати поставлені завдання більш ефективно та продуктивно.

З іншими заходами можна ознайомитись у таблиці від Держфінмоніторингу: