Офіційна представниця міністерства закордонних справ рф Марія Захарова в своєму Телеграм-каналі фактично визнала роль своєї країни в проведенні дискредитаційної інформаційної кампанії проти естонських і українських волонтерів.

19 травня 2023 року народна депутатка естонського парламенту і голова найбільшого благодійного фонду Slava Ukraini Йоганна-Марія Лехтме відмовилася від свого мандату. Одразу на цю подію в своєму телеграм-каналі відреагувала скандально відома спікерка МЗС рф Марія Захарова:

«Буквально недавно вновь напоминала историю нацистского лозунга «Слава Украине!». «Слава Украине!» − это, оказывается, ещё и эстонско-украинская НПО, которая собирала деньги с доверчивых эстонцев якобы для украинской армии…

Ровно так же, как бандеровцы разворовали добровольные пожертвования эстонцев, они расхищают и многомиллиардные подачки от Вашингтона и Брюсселя», – пише Захарова.

Останнє речення в дописі Захарової вчергово підкреслює один з ключових наративів кремлівської пропаганди, який вона активно розповсюджує – «західна військова і гуманітарна допомога в Україні розкрадаються»: «Так само, як бандерівці розікрали добровільні пожертвування естонців, вони розкрадають і багатомільярдні подачки від Вашингтона та Брюсселя».

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Цікаво, що при цьому вона спирається не на офіційні рішення прокуратури чи рішення суду, яких наразі немає, а на слова одного із колишніх волонтерів – Олександра Чернова, який наразі перебуває під слідством через незаконне зберігання зброї з метою його збуту.

Нагадаємо, що український благодійний фонд «Все для перемоги» зауважив, що кампанію з дискредитації естонської активістки активно підтримують зрадники України, серед яких Анатолій Шарій, а також стотисячні російські Telegram-канали.

Представники фонду вважають, що мета замовників – блокування роботи благодійного фонду, аби суттєво зменшити підтримку України.

На думку естонських експертів, за медійною атакою стоять політичні сили, яким на виборах в парламент Естонії у 2019 році інформаційно допомагали структури Євгенія Пригожина, власника славнозвісної ПВК «Вагнер».