Про це він розповів на каналі «Прогноз».

Якщо люди стануть такі усвідомлені, якщо справді підходитимуть до питання політики не як до торгівлі, а як до державобудування, такі ж знання можуть бути небезпечними для світових еліт. Чи бачите ви зараз опір і як його подолати. Чому взагалі еліти боятимуться трансформуватися? У чому їхній страх?

Найбільше, ми вже зрозуміли, це невігластво, яке зараз насаджується шляхом поділу наук. Коли ти сприймаєш усі науки окремо, ти не маєш єдиної картини, тобою можна легко маніпулювати. З цієї точки зору, перший виклик – це дати знання. Реакція еліт зрозуміла: якщо всім дати знання, то чим еліти будуть кращими? Вони тоді будуть непотрібні. Тобто вони будуть змушені стати кращими у знаннях, це для них стимул для розвитку, але це страшнувато.

Другий фактор, який зараз переслідує людей негативно, – це безвідповідальність. У нас люди у страху. Якщо подивитися Ютуб, то там бояться одного, то другого, то третього, то коронавірусу, то якихось голубів. Цього всього багато, а причина дуже проста: тому що люди не мають свого шляху.

Тобто друге дуже важливе – це знайти свою користь і взяти на себе відповідальність за свої справи. Тому що, коли ти йдеш своїм шляхом, створив свій проєкт, йдеш цим проєктом, ти стаєш людиною і ти вже незалежний від інших. У цьому й різниця. Люди, подивіться, хто ви. Ви ті, хто реагує на чужі проєкти? Навіть якщо існують ці проєкти, то й що? Чи буде він втілений чи не буде? Цих проєктів тисячі. Питання не в тому, що існують чужі проєкти, питання про те, чи є ваш проект? Тобто, відповідальність потрібно на себе брати. Це другий виклик.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як ви вважаєте еліти будуть до цього ставитись? Якщо всі люди будуть відповідальні чи хоча б більшість, то еліти ніяк не зможуть на них впливати, бо йтимуть своїм шляхом.

Наступний виклик – це те, що ми всі стали однаковими. Раніше ідея була, що ми всі рівні, тепер ми однакові. Це, звичайно, теж дурість, тому що всі ми різні і в цьому сенс життя, у кожного шлях, у кожного призначення, тобто кожен має пізнати свій шлях, а не брати чужий і намагатись грати в когось. І це третій виклик.

Якщо люди усвідомлюють свою природу, то що буде з елітами? Людина, яка усвідомила свою природу, сама вже стала елітою. Їй ніхто не потрібен, вона усвідомив себе.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи можуть арабські країни допомогти придушити росію.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів про роботу партизанів на території рф.