Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Саміт, який уже назвали G5, країн Центральної Азії і Китаю, пройшов у Пекіні. Сі Цзіньпін, виступаючи на цьому на саміті, сказав про те, що Китайська Народна Республіка готова забезпечити мир і безпеку в Центральній Азії», - повідомила Марина Ставнійчук.

За словами юристки, боротьба за вплив у Центральній Азії триває. Як зазначила Марина Ставнійчук, американський, російський та китайський вплив зіткнулися сьогодні на території Центральної Азії. Безумовно, російський вплив дуже ослаблений, але він все одно ще існує.

«Американський вплив посилюється. На цьому фоні і Китай намагається завоювати відповідні позиції і підтримку», - заявила Марина Ставнійчук.

Як писав раніше Знай.ua, Марина Ставнійчук розповіла про результати зустрічі Зеленського й Байдена під час саміту G7: «Говорили про нову порцію допомоги».

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що політик Дмитро Співак пояснив, чому цього року саміт G7 став історично важливим для України: «Америка оголосила про…».