Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«В 11-ому пакеті санкцій буде 8 китайських компаній, які сьогодні постачають деталі для ракет рф. Також обговорили на G7 вторинні санкції, це дасть дуже потужний тиск на ті країни, які сьогодні допомагають росії. А це дійсно так, ми розуміємо, що і Грузія, і Туреччина, і білорусь, Казахстан більш-менш відходить від цього, також Іран – тут обов’язково потрібні вторинні санкції, які дадуть серйозні результати», - стверджує Георгій Біркадзе.

Як він пояснює, потрібен був час на те, щоб зрозуміти, де розривається ланцюг по санкціях, і вже зараз США чітко розуміє, проти кого ці санкції вводити. Окрім цього, зазначає експерт, зараз йдеться вже про санкції і проти «Росатому», і проти окремих персон. На його думку, у санкційний список обов’язково потрібно включити також Іванішвілі, який сьогодні шкодить Грузії.

«росія – це васал Китаю передусім і васал Індії. Сьогодні на 52% впав продаж нафти. А щоб ви розуміли, у бюджеті росії 45% - це нафта і газ. У 2023 році станом на квітень у росії дефіцит бюджету був 3,1 трильйони рублів, а на зараз – 4,1 трильйон. Я уявляю вже, що буде до кінця року. Сьогодні рукою, яка їм допомагає, є 2 країни – Китай передусім і Індія», - констатує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, навіщо насправді кремлю був потрібен пригожин і «вагнер».