"Враховуючи суспільний резонанс та розголос у засобах масової інформації щодо закупівлі музичних інструментів (барабанів різних діаметрів), овочерізок та електросковорідок управлінням освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, мною направлено відповідні листи щодо проведення службового розслідування та створення комісії з представників Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації для перевірки обґрунтованості та доцільності проведення даних закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», Постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі» на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Фінансово-господарська діяльність управління освіти проводиться відповідно до бюджетного законодавства України, законодавства України про освіту та інших нормативно-правових актів. Управління освіти здійснює закупівлю товарів, робіт і послуг як розпорядник коштів по галузі «Освіта», «Фізична культура» за напрямами, визначеними відповідними міськими програмами.

Облік фінансово-господарської діяльності управління освіти, його структурних підрозділів та підпорядкованих закладів здійснює централізована бухгалтерія управління освіти, яка підпорядковується безпосередньо начальникові управління освіти.

Хочу наголосити, що КОШТИ з бюджету міста Києва та держави на придбання барабанів НЕ БУЛИ витрачені. А також ДОСТРОКОВО РОЗІРВАНО ДОГОВІР на закупівлю музичних інструментів (барабанів різних діаметрів) у кількості 306 штук.”