З 16 по 22 червня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 101 захід контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 208 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 42 тис. гривень.

До Державного бюджету стягнуто 39 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 26 млн 296 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 23 млн 991 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 797 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Вінницька Закарпатська та Кіровоградська області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 289 тис. 231 грн. за незаконну порубку 215 дерев різних порід та діаметрів за межами с. Марківка на території Теплицької територіальної громади Гайсинського району. Матеріали направлено до ГУНП у Вінницькій області.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено дві претензії Карпатському біосферному заповіднику на загальну суму 22 млн 552 тис. 447 грн. за незаконну рубку дерев та дерев-вітровальних (безлімітна рубка) в межах природно-заповідного фонду на території Карпатського біосферного заповідника. Матеріали направлено до Закарпатської обласної прокуратури.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПП «Севполімерпласт» на суму 757 тис. 442 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу на викиди.