Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Ця катастрофа – військовий злочин однозначно, але він дійсно унікальний, тому що у нас нема аналогів. За всю історію гідротехнічних споруд не було аналогічної аварії на території, яка так щільно заселена, яка так активно використовується в економіці, так залежна від цієї водойми, тому що це зрошувальне землеробство, забезпечення питною водою, дійсно це унікальна аварія. Ми тут піонери», - розповідає Євген Хлобистов.

Водночас відразу після аварії, зазначає еколог, він не був налаштований песимістично. Тобто, згадує гість програми, коли ввечері 6 червня в усіх медіа і соціальних мережах кричали, що це другий Чорнобиль і гірше вже бути не може, він розумів, що це не так.

Як розповідає експерт, він входить до робочої групи фахівців при Офісі генерального прокурора України, де вони з колегами фіксують наслідки, дають вартісну оцінку заподіяної шкоди для довкілля. За словами гостя програми, за тиждень-два вода буде мати стабільний рівень.

«Всі закони екології нам кажуть про те, що зруйнована екосистема ніколи не повертається у той стан, який був до зруйнування, вона буде якоюсь іншою, тому не буде великого козацького лугу, але основне русло буде там», - попереджає Євген Хлобистов.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мельник пояснила, що для сесії людина має бути готовою не лише на рівні свідомості, а й серйозно підготувати фізичне тіло.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як світ може спробувати зупинити ядерну війну.