Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, у нього часто питають про загрозу ядерного вибуху і радіаційної небезпеки, але із того, що йому зараз зрозуміло, із розмов у експертному середовищі, із колегами, складається враження, що глобальної загрози поки що немає.

«Людина – таке створіння, що все, що вона створила, може і зруйнувати. Тобто у нас немає таких систем, які не можна зруйнувати. Якщо путін поставив за мету створити ядерну катастрофу в Україні, то чи можна це зробити? На жаль, можна», - міркує Євген Хлобистов.

Як він пояснює, у росії є фахівці із атомної енергетики, ми ж колись мали єдині школи, єдині підходи, ці станції будувалися ще за часів радянської України, тому зробити реальний ядерний вибух технічно можливо. Але, зазначає гість програми, це неможливо зробити непомітно, це потребує величезної кількості і вибухівки, і фахівців.

«Єдине, що можна точно сказати, це не буде мати каскадного ефекту. Тобто після вибуху одного реактору не буде вибухати інший реактор», - стверджує Євген Хлобистов.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Хлобистов розповів, чи вплинув підрив Каховської ГЕС на водопостачання Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Хлобистов розповів, як врятувати українські Карпати від руйнування.