Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає гість програми, щодо доцільності ліквідації водосховищ в Україні була активна дискусія у наукових колах. Зокрема, згадує експерт, з кінця 1990-х років, на початку 2000-х у Дніпрі був Інститут проблем природокористування, директором якого був був вчений Аркадій Шапар, тоді була фантастична дискусія про доцільність узагалі існування цих водосховищ.

«Аргументи достатньо мотивовані, тобто серйозними, що, звісно, на перспективу нам треба як варіант розглянути можливість поетапного, обережного спуску водосховищ і повернення Дніпра до свого природного русла. Якщо ми зараз кажемо про якісь плюси цієї ситуації (ред. – підрив Каховської ГЕС), може, побачимо за певний час, як це виглядає. Це сталося не з нашої волі, але подивимося, як це виглядає, чи нам це подобається, чи можемо якийсь зиск із цього взяти», - міркує Євген Хлобистов.

Водночас еколог зазначає, що підрив Каховської ГЕС не вплине на водопостачання Криму. Як він пояснює, з початку анексії кримчани отримували воду виключно із власних внутрішніх джерел: 22 водосховища, які наповнюються внутрішнім водопостачанням, тобто це опади, частково підземне водопостачання, спроби окупаційної влади зробити опріснення води.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній пояснив, що сьогодні Європа вирішила розвивати свій бізнес і в Україні, а відтак це ще одна причина захищати нашу державу.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, навіщо путін розмістив на території білорусі ядерну зброю.